Sörfőző Mesterkurzus

Dátum: Október 3 - 4, 2021 (vasárnap, hétfő)

Helyszín: Hedon Sörfőzde Balatonvilágos, Petőfi Sándor u. 46, 8171.

A Hedon Sörfőzdéje Balaton egyik legszebb magaspartján, Balatonvilágoson helyezkedik el körülbelül 1 – 1,5 óra vezetésre vagy vonatútra Budapesttől.

Költség: 300 Euro
Szállás: 9,000 HUF/este közös apartmanban (3 fő/ apartman). 5 újonan felújított apartman található közvetlenül a főzde felett. Képekért az szobákról kattints ide.

Étel: Az ár nem tartalmazza, de a szobák konyhával felszereltek, így van lehetőség főzésre, de a környék számos vendéglátó helye is biztosít kiszálltást is.

Az esemény magyar és angol nyelven kerül megrendezésre. 

1. nap

Oktató: Blake Enemark

Blake Torontóban, Kanada egyik ikonikus főzdéjében kezdte a sörfőző karrierjét 

Miután 2016-ban Calgaryba költözött, részt vett a régió egyik legnépszerűbb IPA-jának a megalkotásában. Azóta ezzel a sörével régiós és nemzeti díjakat is sikerült elnyernie.  Jelenleg ő Kanada egyik legnépszerűbb kézműves sörfőzdéjének, a Tailgunner Brewing-nak a vezető sörfőzője.

NEIPA: 2000 liternyi New England IPÁ-t fogunk közösen készíteni, miközben Blake részletesen végig vezet a teljes folyamat minden lépésén, kezdve az IPA megtervezésétől, a százaz anyag tartalom összetételéig, a kémiai és biokémai változások megismeréséig,  egészen a hidegkomlózás technikáin át. Blake megtanít Benneteket hogyan készíthetitek el a legtökéletesebb IPÁ-t.

2. nap

Oktató: Pető Csaba

Csaba 2013-ban végzett a sörfőző iskolával, ezután bérfőzőként sok magyarországi sörfőzdében tevékenykedett, 2017-től a Hedon sörfőzője és 2019-től üzemmvezetője. Több magyar márka és gerillafőzde sikereiben van szerepe.

Pilsner: Egy a Hedonnál klasszikusnak számító Pilsner-t fogunk főzni 2000l-es tartályban, közben átbeszéljük a Pilseni sörök tervezésének alapjait, a kategória sajátosságait és kritikusabb pontjait. Csaba az alapanyagok előkészítésétől a késztermék kiszereléséig minden folyamatot a Pilsnerre specializálva fog bemutatni.